Over Liesbeth

Laatst vroeg iemand mij "wat vragen de mensen uit jouw omgeving aan jou?"

Wat een grappige vraag dacht ik, want ik moest meteen denken aan dat onbekenden mij op straat heel vaak om de weg vragen. Ook als ik ergens onbekend ben of zelfs in het buitenland. Vervolgens dacht ik aan dat mensen mij graag hun verhaal vertellen en om advies vragen. En dat ze mij vragen om voor hun kinderen, katten en huizen te zorgen. (Tijdens mijn studententijd had ik dan ook letterlijk een enorme sleutelbos). 

Zij zei tegen mij "jij hebt een talent voor zijn". Ja, dacht ik, dat klopt. Ik ben in het hier en nu aanwezig, bij mijzelf en voor diegenen die ik op weg kan helpen. Op een letterlijk pad of om op een figuurlijk pad begeleid te worden naar groei, ontwikkeling en gezondheid. En dat is wat ik het liefste doe, waar mijn hart sneller van gaat kloppen en de lichtjes in mijn ogen van gaan branden (naast mijn geweldige man, dochter en twee lieve katten dan ;-)).

Achtergrond

Op mijn 22e kreeg ik na een ongeluk last van mijn gezondheid. Van een super drukke, levendige, fanatiek sportende meid, voelde ik mij meer een oud besje dat al moest bijkomen van boodschappen doen. Hierna volgde een lange weg van veel downs die geleidelijk overging naar vooral ups . De dokters bij wie ik langs ging konden hun vinger niet op de zere plek leggen. De ontreddering die hier bij kwam kijken, wat is er aan de hand? De frustratie van het gevoel de controle over je lichaam te verliezen. Wie ben ik? Nu ik niet meer in staat ben dat te doen waar ik mijn identiteit omheen heb opgebouwd.

 

Weg naar gezondheid

 

Ik ben toen met een ontdekkingsreis begonnen waarin ik mijzelf en mijn lichaam ben gaan begrijpen. En sinds ik deze andere manier van kijken ben gaan integreren, kwamen er antwoorden, inzicht, oplossingen, verwerking, persoonlijke groei en weer gezondheid en vitaliteit. Ik zie nu in dat klachten, problemen of symptomen signalen zijn waar je van kan leren. Als je er klaar voor bent om ernaar te kijken, gaat er een wereld voor je open.

 

Kracht

 

Toen ik dit begreep en de kracht hiervan bij mijzelf ervoer, wist ik dat ik dit verder wilde ontwikkelen om over te dragen aan anderen. Door de studie psychologie had ik al een goede basis. Hiernaast ben ik mij ook buiten de wetenschappelijke kant gaan ontwikkelen om breder te leren kijken. De opleidingen NLP, familieopstellingen, hypnose, tijdlijntherapie, PSYCH-K en yoga volgden. En zelfontwikkeling is voor mij zo verrijkend voor het leven, dus op persoonlijke vlak ga ik hier ook nog altijd mee door.

 

Praktijk

 

Nu heb ik mijn eigen praktijk in psychologische coaching en yoga. Hierin help ik anderen om de verbinding te maken tussen lichaam en geest. En verder te kijken dan de klacht of het probleem. Op persoonlijk en professioneel gebied.

 

Opleidingen

- MSc A&O Psychologie (Universiteit Utrecht)

- BSc Psychologie (Universiteit Utrecht)

- Opleiding tot Familieopsteller (Flora Verelst en Bruno Billiet)

- Structuur Opstellingen (Flora Verelst en Bruno Billiet)

- NLP Master Coach (UNLP)

- NLP Master practitioner (UNLP)

- NLP Practitioner (UNLP)

- Timeline Therapy Practitioner (UNLP)

- Ericksoniaanse Hypnose 1, 2 en 3 (UNLP)

- PSYCH-K Advanced Facilitator (De Werff)

- PSYCH-K Facilitator (De Werff)

- PSYCH-K Health and wellbeing program (Duccio Locati)

- Journey Intensive/Helende reis (Bettina Halifax)

- 200hr Hatha Yoga Teacher Training Course (Aarsha Yoga Vidya Peetham, India)

- 100hr Yin Yoga Teacher Training Course (Marcel de Vis-Heil en Anat Geiger)

Motto

Alles wat we nodig hebben, is in ons aanwezig. Soms aan de oppervlakte en soms goed verborgen, maar de schat is altijd te vinden.

- Liesbeth Donders -

 

luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen.

- Onbekend -

 

The soul would have no Rainbow, had the eyes no tears.

- John Vance Cheney -

 

Midden in de winter begreep ik eindelijk dat er in mij een onoverwinnelijke zomer huisde.

- Albert Camus-

Met dank aan Sylvia :)